For forældre
- Vi arbejder på at udvide og forbedre vores forældresektion af hjemmesiden.
Indmeldelse og kontingent
Indmeldelse i 1. Glostrup Gruppe sker ved at udfylde blanketten på siden Bliv Spejder
Herefter vil I blive kontakten af gruppens kasserer.
Når indmeldelsen er gennemført, vil spejderen på efterfølgende møde få udleveret tørklæde, lommebog og diverse mærker til uniformen.
Det koster 125 kr. at blive indmeldt og et årligt kontingent på 1.260 kr., som opkræves halvårligt af vores medlemssystem. Disse betalinger foretages lettest med betalingskort, evt. ved at registrere kort til fast overførsel. Vi foretrækker at i bruger Dankort hvis dette er muligt, da gruppen ved andre kort betaler et gebyr for hver overførsel, som går fra de penge vi ellers kunne bruge på spejderarbejdet.
Indbetaling kan også foretages på reg nr. 1551, konto nr. 3223604.
Opkrævning sker halvårligt via mail i januar og juli. Det er derfor vigtigt, at vi har de rigtige mailadresser i Medlemsservice (DDS' medlemssystem).
Grene, mødetider og kontaktpersoner
En oversigt over vores grene (aldersgrupper) samt link til den enkelte grens side kan findes på forsiden
eller i navigationen i toppen af siden. På de enkelte grenes sider findes en liste over grenens ledere, mødedag og -tid, kontaktoplysninger og en lille kort beskrivelse af spejderarbejdet i den gren.
Alle spørgsmål, der ikke handler direkte om spejderarbejdet i den enkelte gren, kan stilles på mail til vores gruppeledere på gruppeleder@1glostrupgruppe.dk
Alle spørgsmål om indmeldelse, udmeldelse eller økonomi bør stilles til vores kasserer på kasserer@1glostrupgruppe.dk.
Forsikringer
Som spejder i 1 Glostrup Gruppe er man dækket af DDS' fællestegnede ulykkesforsikring. Detaljer herom kan findes på DDS Hjemmeside
Forældreindvolvering
I 1. Glostrup Gruppe prioriterer vi ledernes frivillige indsats omkring det gode spejderarbejde med spejderne. De frivillige lederes indsats skal altså bruges der, hvor den har størst effekt for spejderne. Kontingent og kommunalt tilskud dækker ikke udgifterne til rengøring, hyttevedligehold og håndværkere. Derfor vil vi gerne indbyde og opfordre alle forældre til at deltage aktivt i gruppen og dit barns spejderliv. Vi har flere måder man som forældre kan hjælpe til:
- Forældremandage. En gang i kvartalet inviterer vi forældrene til forældremandag. Det foregår samtidig med det normale spejdermøde og her vil vi bede om jeres hjælp til diverse småopgaver i og omkring hytten, såsom mindre reparationer, rengøring i hytten, tømme tagrender, og hvad der ellers måtte dukke op. Der vil altid være et bestyrelsesmedlem til stede med en liste over opgaver, udstyr, materialer og kaffe. Så I skal bare dukke op.
- Følge med i spejderens møder og ture. Følge det program der bliver sendt ud i starten af spejderåret, snakke med jeres barn om de oplevelser de får til spejder, melde afbud så tidligt som muligt hvis spejderen ikke kan komme til et møde, og bakke op om at få så mange spejdere med på de ture der bliver afholdt. Det er på turene, de magiske spejderoplevelser og minder for livet bliver skabt.
- Snak med jeres spejders ledere. Hvis I har nogle bekymringer eller spørgsmål om hvad vi går og laver, om hvad der sker på ture eller er nervøse for at sende jeres barn ud i den danske natur, når det er blevet lidt koldt, så tag en snak med grenens ledere. Hvis I hører noget fra jeres barn, eller selv gør jer nogle tanker om, hvordan vi kan gøre spejdermøderne eller ture bedre, er vi også altid meget glade for at høre dette. Vi har ofte travlt lige inden mødet. Beskeder her er selvfølgelig okay, hvis det er noget, vi skal vide inden mødet starter, men længere spørgsmål eller snakke vil vi meget gerne vente med til efter mødet.
- Deltage i bestyrelsen. Bestyrelsen mødes 5-6 gange om året i to timer. Bestyrelsen har det generelle ansvar for gruppens trivsel og er også forældrenes mere formelle stemme i gruppens arbejde.
- Deltage i gensynsmøde. Første mandag efter sommerferien holder gruppen gensynsmøde. Der tændes op i de store grills. Spejdere, ledere og familie tager deres egen mad med og vi holder picnic og grill i det fri og skyder det nye spejderår i gang. Her er der god mulighed for at tage en snak med dit barns ledere, høre lidt om året, der er gået, og også høre lidt om, hvad der skal ske det næste år.
- Deltage i gruppetur. Hvert andet år afholder vi gruppetur med forældre. Spejdere, ledere og familie tager sammen på en weekendtur med overnatning. Weekenden byder på alt det bedste, som spejderarbejdet har at byde på: fællesskab, patruljeliv, oplevelser og værdibaseret dialog.
- Deltage i Grupperådsmøde. Grupperådsmødet (gruppens generalforsamling) er foruden formalia omkring gruppens drift og valg til bestyrelsen også der, hvor forældre, ledere og spejdere kan genleve minder fra året der gik, lave aktiviteter sammen og planlægger nye udfordringer for den kommende tid. Alle medlemmer over 15 år og forældre til medlemmer under 18 år har en stemme på Grupperådsmødet. Grupperådsmødet skal afholdes inden 1. marts, og i 1. Glostrup Gruppe afholder vi gerne mødet i februar måned. Sammen med indbydelsen til Grupperådsmødet udsendes beretning fra årets gang i gruppen.
Hjemve og ture
Det er vigtigt at deltage i ture og lejre, da de udgør nogle af de største oplevelser, spejderen får, og da det er her, at spejderen kan udleve alle sine spejderkvalifikationer.
"Det er som oftest ikke børnene, der har hjemve. Det er forældrene, der har svært ved at give slip". Sådan skrev psykologen Preben Siggaard i DDS’ lederblad.
Hjemve er et emne, som flere ledere erfaringsmæssigt kan nikke genkendende til. De står nemlig med udfordringen, når hjemveen indtræffer, og der er nogle gode do´s and dont´s, som vi vil dele med jer:
- Fortæl ikke spejderen, hvor meget I kommer til at savne ham/hende.
- Fortæl ikke spejderen om alt det hyggelige, I skal lave, mens han/hun er på lejr.
- Tag en beslutning sammen med spejderen om, at det her skal I nok komme igennem.
- Undgå at lave aftaler om, at I skal ringe eller skrive sammen på bestemte tidspunkter.
- Hvis spejderen ringer eller skriver hjem med hjemve, så kontakt altid lederen med det samme.
- Forældre er velkomne til at besøge os på lejren, hvis der i indbydelsen står, at der er en besøgsdag. Er der ikke besøgsdag på lejren, giver det flere problemer og triste spejdere, når uventede forældre er kørt. For hvorfor kommer mine forældre ikke, når x forældre gør?
- Husk at hjemve også smitter, og at lederne er meget opmærksomme på tegn på hjemve og på at håndtere dette bedst muligt